Begravning

”Bind en bukett av minnen,
en vacker av rosor full.
Plocka bara de bästa,
knyt samman med trådar av guld……”

Söker ni en florist som skapar personliga begravningsbinderier och blommor som binds
med en hög hantverksstandard? Då har ni hittat rätt!

I min service ingår även leverans av blommorna inom Västerås kommun direkt till begravningsplatsen/kyrka/kapell för iordningställande tillsammans med ceremonivärden/begravningsbyrån.

Att skapa vackra begravningsbinderier med en personlig prägel utifrån de anhörigas önskemål är något som mitt hjärta klappar lite extra varmt för.

Det är en självklarhet att alla mina binderier görs med omtanke och stor respekt för den som lämnat oss och det är ett hedrande uppdrag att få vara delaktig i detta.

Att från de anhöriga få höra att man träffat ”mitt i prick” och till och med överträffat förväntningarna då blir jag både rörd och glad, det är något av det finaste man kan få höra som florist!

Det kommer en stund i livet, då vi får sätta punkt över ett liv som varit…. Att ta ett sista farväl kan vara en svår stund och de flesta vill gärna visa sin omtanke genom att hedra minnet av den som lämnat oss med blommor så avskedet blir en vacker och minnesvärd stund.

Begravningsbinderier

Mina binderier kan ni beställa direkt hos mig eller genom den begravningsbyrå ni anlitat, det går utmärkt vilket som.

Jag hjälper er att välja ut begravningsblommor efter era egna önskemål för att få fram känslan och personligheten av den bortgångne.
Det kan vara en favoritblomma eller favoritfärg, något speciellt fritidsintresse eller annat som var betydelsefullt i den bortgångnes liv.

Begravningsblommor kan vara färgsprakande, inspirerade från trädgården, naturen eller mer klassiska. Dekorationer kan man få i olika former som till exempel kransar och hjärtan.
Det är många som även önskar en handbukett att lägga på kistan.

Alla binderier är unika och görs efter just ert personliga önskemål. I prislistan nedan presenteras de mest efterfrågade binderierna och ger er en uppfattning om vad de kan kosta allt efter säsong, val av blommor och storlek.

Handblomma

Kan man få precis efter eget önskemål, olika färger eller blomsorter, även om den mest förekommande handblomman är ros med något grönt till.

Pris från 75 kr

Stående parallella dekorationer

Kan göras mindre eller större, runda eller avlånga och passar både framför och vid sidan av kistan. Ett mycket omtyckt alternativ till de andra dekorationerna.

Pris från 2500 kr

Blomsterhjärtan

Kan göras i olika storlekar, fyllda eller öppna. De kan stå i en ställning framför kistan, oftast när bårtäcke används, vid sidan av kistan eller som kistdekoration. Rosenhjärtan är mycket omtyckta men även de med mer skogs/naturkänsla och sparsamt med blommor. Nejlikor passar också mycket fint i dessa hjärtan

 • Blomsterhjärta Mini (18 cm/Small) med nejlikor (övriga blommor, t. ex rosor enligt ö.k) pris från 1500 kr
 • Blomsterhjärta "Skogskänsla" med övervägande naturmaterial pris från 2200 kr Vissa årstider kan begränsa utbudet av naturmaterial beroende på önskemål
 • Blomsterhjärta (31 cm/Medium) rosor med murgröna runt sidorna 3950 kr, med rosor runt sidorna: + 500 kr,  med endast nejlikor pris från 2950 kr
 • Öppet blomsterhjärta med rosor, sidor med murgröna eller annat grönt (25 cm)pris från 2950 kr
 • Blomsterhjärta med rosor (38cm/Large) murgröna runt sidorna pris från 4950 kr
 • Blomsterhjärta med rosor (38 cm/Large), rosor även på sidorna pris från 5500 kr

Hög begravningsdekoration

Höga stående dekorationer önskas ofta när man har bårtäcke utan kistdekoration. Mindre höga modeller kan göras som par och placeras vid sidan om kistan vilket skapar en fin harmoni.

 • Hög begravningsdekoration (standard/enklare modell) höjd 70-90 cm pris från 2500 kr
 • Hög begravningsdekoration ("fyllig") höjd 70-90 cm pris från 2950 kr

Kistdekorationer

Kan skapas i olika storlekar, former och med en känsla av sommaräng, skog/natur, höstkänsla, klassiskt & elegant, säsongens blommor eller vad helst man önskar. Personliga tillhörigheter från den bortgångne som speglar ett yrke, fritidsintresse eller annat kan gärna finnas med om man vill

 • Kistdekoration "Klassisk" höjd 35-40 cm, längd 100-120 cm pris från 4200 kr Kistdekoration "Klassisk" innehåller blommor efter säsong & tillgång, önskemål om färg, form & stil/känsla kan självklart göras men floristen gör merparten av blomstervalen. I dekorationerna ingår generellt en mix av säsongens blommor (inkl. standardrosor, nejlikor och övrigt som finns tillgängligt året runt) + grönt
 • Kistdekoration "Exklusiv" höjd 35-40 cm, längd 100-120 cm pris från 4900 kr Kistdekoration "Exklusiv" innehåller övervägande premiumblommor som t.ex. liljor, exklusivare rosor, orkidéer, pioner eller specialbeställda blommor/specifika önskemål.
 • Elegant kistdekoration med stort blomstertäcke av rankade blommor pris från 6000 kr
 • Kransband i valfri färg (standard) pris från 275 kr
Om extra breda band önskas (25 cm) tillkommer 50 kr. Jag skapar även band av linnetyg som är väldigt omtyckta och som ger ett mjukt och naturligt intryck. Längd och bredd anpassas efter önskemål. Pris 395 kr

Urndekorationer/Blomsterkransar

Önskas allt mer och kan fås i flera olika modeller. Låga & höga kransar eller rankor av blommor.

 • Blomsterkrans/Urnkrans (31 cm /M) pris från 2750 kr
 • Urnkrans "Skogskänsla" i övervägande naturmaterial med inslag av blommor pris från 2200 kr. Vissa årstider kan begränsa utbudet av naturmaterial beroende på önskemål.

Begravningskrans

 • Klassisk begravningskrans med elegant bladlindad stomme och en extra fyllig dekoration pris från 3900 kr
 • Klassisk begravningskrans med cypresslindad stomme och en fyllig dekoration pris från 3200 kr
 • Begravningskrans i en modern, stram (formal) stil, pris från 1800 kr

Liggande buketter

Placeras oftast vid sidan om kistan eller urnan och utformas så att de är fylliga men lite plattare undertill. Många väljer även ett tillhörande kort med en sista hälsning.

 • Liggande begravningsbukett (standard) från 500 kr (innehåll & storlek kan anpassas efter önskemål)

Stående buketter

Dessa binds rundbundna vilket skapar en luftig & vacker volym, är mycket dekorativt i par stående bredvid kistan.

 • Stående begravningsbukett /större modell från 1000 kr (innehåll & storlek kan anpassas efter önskemål)

Låga dekorationer

Kan göras i flera olika modeller, oftast i samma form som kistdekorationer men även runda eller stjärnor som de kallas.

 • Låg dekoration i hållare enligt överenskommelse pris från 950  kr
 • Låg begravningsdekoration (standard) eller rund "Stjärna" pris från 2300 kr
 • Låg begravningsdekoration rund luftig (brudslöja + t.ex rosor inkl. två ljus) pris från 2500 kr

Egen design

Det finns även möjlighet att få egen design på begravningsdekorationer, som till exempel en bil en nallebjörn eller kanske en fjäril. Hör av er med era önskemål så gör jag mitt yttersta för att lösa det. Pris enligt överenskommelse.

Många av mina begravningsuppdrag gör jag i samarbete med Stavem Begravning. Ett familjeföretag som jobbar nära och har lokal anknytning.

I min service ingår alltid leverans av de beställda blommorna till begravningsplatsen, blommorna iordningställs och arrangeras i möjligaste mån tillsammans med begravningsbyrån, vilket känns tryggt för mig som florist och för att helheten ska bli en vacker och minnesvärd avskedsstund för de anhöriga.

Jag kan varmt rekommendera Stavem Begravning för deras personliga engagemang, värme och erfarenhet.

Nu finns även möjligheten att boka in begravningsrådgivning med Stavem Begravning i min ateljé. För mer information kontakta Stavem Begravning.